Как да се Обличаме Елегантно- Добрият Вкус в Облеклото

Днешната мода изхожда преди всичко от гледището на практичното и хигиеничното.Модните дизайнери представят на жените безброй модели на дрехи ,обувки,фризури,бижута. Има предложения за всекидневни дрехи,вечерни тоалети,облекло за спорт,за в къщи.Но кое от всичко това да изберем ? Изхождайки от наличния гардероб и финансовите си възможности ,жената трябва сама да реши какво да си избере през настъпващия нов моден сезон.Много често младите жени се запитват кога какъв тоалет да облекат и кой цвят им стои най-добре.

Младите хора могат да носят по-модерни дрехи в по-светли тонове.На по-възрастните се препоръчват дрехи в по-убити цветове и с такава кройка,която да прикрива някои техни недостатъци ,като например прекаленото напълняване или отслабване.Модата ,както е известно се мени много често.Ето защо ,изхождайки от това,което е модерно за сезона трябва да изберем подходящия модел за нашата фигура и възраст.Екстравагантните модели,много късите и много дългите дрехи се изменят бързо ,поради което се оказват непрактични.Затова жените ,които разполагат с по-органичени средства,не бива да се стремят към екстравагантното.Разбира се може да сме облечени много скъпо и много модерно и въпреки това безвкусно.Ако модерната кройка не стои добре на нашата фигура,или шапката ни не хармонбира с останалия тоалет ,независимо от стойността на дрехите ние не ще изглеждаме добре.Много важно е да гледаме критично на собствените си дрехи.Не винаги един модел ,който подхожда на дадена жена ще стои добре и на нас.Когато купуваме нова дреха ,особено палто или костюм ,трябва да се съобразяваме и с останалите тоалети ,които имаме и с които тази дреха ще бъде носена.

Десенът на плата и моделът на дрехата зависят от сезона и от предназначението на дрехата.Видът на плата трябва да подчертава красивата линия на фигурата  и да прикрива нейните недостатъци.Тъкани с дребни фигури се препоръчват на по-пълни и ниски жени,а тъкани с едри фигури на цветя се  препоръчват за високите жени.Когато избираме материя,макар и на евтина лятна рокля,трябва да имаме предвид ,че основния тон на пъстрата тъкан не бива да нарушава общата хармония  на съчетаване на останалите цветове.Трябва да знаем също ,че гладките тъкани лподхождат за различни модели(драпировки,плисета,тесни и широки поли,кимоно ръкав).Пъстрите материи са подходящи повече за летни и всекидневни рокли,а едноцветните материи с по-добро качество могат да ни послужат за ушиване на официални тоалети.Напоследък пъстри десени се носят и при официални случаи.

Какъв да бъде моделът на дрехата

При избора на модела на дрехата трябва винаги да се съобразяваме с овала на лицето и фигурата ни.Така например ако материята е раирана и имаме слаба фигура ,раето трябва да се постави напречно ,и обратно при пълна фигура -надлъжно.В зависимост от шията се определя и деколтето,а при по-къса шия деколтето трябва да бъде по-голямо.На много пълните и много слабите жени голямо деколте не стои добре.

При нисък бюст талията трябва да бъде по-ниско.При малък бюст е необходимо да имаме драпирана предница или набор.При по-голям бюст да се избягват широки и богато драпирани блузи с воали и жабо. Кимоно ръкав стои добре на по-слабите жени.Той придава ширина на гръдния кош.Пълните жени трябва да носят обикновено скроени ръкави.

Ако имаме широк ханш не бива да носим набрани поли или широко разкроен клош,а полата трябва да има права линия ,като за разнообразие в долната и част се прибавят плисета или плохи.Когато имаме къса талия ,роклята може да не бъде изрязана в кръста и талията да се удължи.При ниска талия е необходимо изкуствено да я повдигнем по-високо.Уместно е в такъв случай да се носи широк колан,който да придава по-висок строеж на талията.

Домашни дрехи

Домашните дрехи трябва преди всичко да бъдат удобни за носене.Но и при тях следва да има известна доза шик .При работа в къщи младите жени могат да носят панталони.На по-възрастните и пълни жени панталони не стоят добре.Дългите халати  се обличат само в ранните часове сутрин ,докато си правим тоалета.При посещение на гости не бива да сме по халат.Практични за носене в къщи са блузата и полата ,ушити от по-евтини материи,които добре понасят честото пране.

Пижамите и нощниците са само за спане.Те не следва да се носят през деня.

Дрехи за Работа

Тези дрехи трябва да бъдат удобни,практични и да съответстват на характера на работата.Разбира се и във всекидневната дреха трябва да има шик,но не и екстравагантност .Не бива да се носят широко деколтирани рокли и прекалено много накити.Удобни за работа са полата и блузата или лек джемпър,който  да се носи и без блуза.Много практично е вталено костюмче с две поли- права и разкроена.Пълните жени следва да носят рокли в права кройка.Широките жакети при тях са неподходящи.Те също трябва да имат права линия.

Дрехи за след Работа

Те трябва да съответсват на сезона и случая- разходка,театър,кино,гости.Винаги удобен ,елегантен и красив си остава костюмът.Като се започне от класическия английски фасон и се стигне до различни френски комбинации,тази дреха е била и си остава любим тоалет на всяка жена.Но тук трябва да се знае ,че формата и дължината на жакета зависят от фигурата на жената .Слабите и стройни жени могат да носят по-силно вталени ,а понякога и доста къси жакети/якета/.За по-пълните жени подхождат жакети с права форма и по-голяма дължина.

Много практична за всяка жена е роклята без ръкави с жакет от същата материя.С подобен тоалет можем да отидем на театър,кино или гости.

Дългите вечерни рокли се носят само при много тържествени случаи ,като бал,прием или сватба.При всички други случаи се носят къси официални рокли.Вечерните рокли с много голямо деколте ,със или без презрамки се носят с допълнителни жакетчета или шалове.

Не бива да се забравя ,че винаги обувките ,чантата ,ръкавиците и бижуто трябва да съответстват на тоалета.При всички случаи трябва с особено внимание да се избира цветът на дрехата .За предпочитане са по-убитите пастелни тонове.На русите жени стоят добре десени в син цвят ,светлозелено,жълто и оранжево.Брюнетките трябва да носят по-свежи цветове ,като различни нюанси на червено ,жълто ,оранжево и зелено.

Червенокосите жени подчертават цвета на косата си чрез червени нюанси в дрехите.На тях им стоят добре десени в бяло,някои нюанси на светлосин цвят ,жълто и розово.

Розовият цвят ,който така добре стои на млади момичета трябва да се избягва от възрастни жени ,защото не им подхожда.Сивият цвят може да се носи по всяко време и в различни случаи.Той стои особено добре на жени със сини или тъмни очи.

При официални случаи черното е винаги модерно.

Не бива да се забравя ,че за да изглежда добре една жена много голямо значение имат и обувките ,които тя носи към съответния тоалет.Спортното облекло изисква обувки с ниски токове.При официалните случаи обувките трябва да бъдат с високи товкове и цветът им да съответства на цвета на останалия тоалет.Жените с дебели крака не бива да носят обувки с много тънки токчета.Ниските жени следва да носят по-високи токове ,а високите -по-ниски.

 

Признаци на Уроки,Родово Проклятие,Черна Магия

Разбери какво е идеалното ти тегло ! Безплатен тест

10 Вдъхновяващи Примера как да носите широк панталон

10 Остарели Техники за Гримиране