Прочистете Черния си Дроб Естествено ! Седем Храни,които трябва да включите в Диетата си !


Независимо дали преминавате през изключително изморителен ден или се борите с чревни и храносмилателни проблеми има вероятност вашия черен дроб да не може да поеме допълнително натоварване.
От всички органи в тялото ,черния дроб е най-важния орган и се ползва в широк спектър от функции-премахване на токсини от кръвта,метаболизиране на алкохол,превръщане на лактат в енергия,активиране на ензими,
регулиране на мазнините,протеините и въглехидратите в кръвта,които произвеждат и отделят жлъчката и съхраняват важни витамини,минерали и гликоген.
По принцип без черния дроб нашето тяло няма да е функционално.Благодарение на постоянния механизъм,черния дроб преминава през много усилия,поради което може лесно да бъде повреден ако не се погрижим за него.
Черният дроб се почиства сам,обикновено този процес започва в полунощ,поради ,което се препоръчва да се вечеря колкото се може по-рано,така че черния дроб да има време да си почива.
Някои храни работят като стимулатори на процеса по дезинтоксикация,включително храни с високо съдържание на фибри като спанак,моркови и др.във вашата всекидневна диета.
Грижата за черния дроб е наложителна !Време е да обърнете внимание на пренебрегвания ,но много важен орган в организма,и да подобрите неговата функция !
Докато черния дроб има тенденцията да се пречиства,един от начините да подобрите функцията на черния дроб е чрез правилното хранене.Храната,която решите да похапвате ,определя правилното функциоиране на черния дроб.

Ето и някои храни ,които могат да помогнат за правилното функциониране на черния дроб !

1.Чесън
Чесънът съдържа серни съединения,които са от съществено значение за подпомагане на черния дроб и активиране на чернодробните ензими,които са отговорни за изхвърлянето на ензими и отпадъци от организма.Също така съдържа селен ,
който е важен минерал,който подпомага детоксикацията !

2.Зелени Листни Зеленчуци
Колкото по-зелени,толкова по-добре !Вашия черен дроб обича горчиви и зелени листни зеленчуци като спанака които съдържат вещества за почистване на организма и помагат да се стимулира жлъчката.

3.Богати на Фибри Храни
Добаването на храни с високо съдържание на фибри като ябълки,моркови,карфиол,зелени листни зеленчуци помагат за детоксикацията на организма и почистването на храносмилателния тракт.

4.Зелен Чай 
Зеленият чайй съдържа билкови антиоксиданти,известни като катехини- съединенията,за които е известно,че подпомагат чернодробната функция и елиминират натрупването на мазнини в черния дроб.
Пийте 2-3 чаши зелен чай всеки ден ,за да си осигурите здрав черен дроб.

5.Куркума
Куркумата е една от най-мощните подправки,която помага за поддържането на здрав черен дроб,предпазва от увреждане на черния дроб и възстановява чернодробните клетки.Също така помага за увеличаването на жлъчката и подобрява
общото функциониране на жлъчния мехур,друг орган за пречистване на кръвта.

6.Цитрусови Плодове
Цитрусовите плодове като грейпфрути ,лимони,портокали са богати на антиоксиданти,които са известни със силни чернодробно пречистващи свойства.Те също така увеличават производството на чернодробни детоксикиращи ензими.

7.Ядки 
Ядките са богат източник на аминокиселини,известни като аргинин,които поддържат почистване на черния дроб.Те са богати и на глутатион  и омега 3  мастни киселини,които също подпомагат деткоскицаията на черния дроб.

Хапвайте си тези храни и помагайте на черния си дроб да функционира по-добре !

Как да прочистим организма си от вътрешни паразити

 

Притежаването му носи богатство и късмет

Бързо отслабване за мързеливки 

Как да си направим домашна розова вода

Тайните и паметта на водата как да си направим жива вода

Тази рецепта свива порите и изглажда кожата

Структуриране на водата и връзката с космоса

Магически Амулет Привлича Късмета и Парите
Забравете всичко,което знаете за отслабването и започнете пълна детоксикация на организма