В пречистването на тялото от токсини, най – важното е да не забравяме токсините!

Защо темата за почистване на тялото от токсините стана толкова популярна напоследък, защото досега повечето лекари са сигурни, че тялото се почиства, т. е. се справя с агресивното въздействие отвън?

През последните 100 години човек е създал толкова много отрови и токсини, че мнозина са започнали да се съмняват – и дали нашето тяло може да се справи с тях и шлаките или трябва да му се помогне? - казва Татяна Пилат, доктор на медицинските науки, професор в катедрата по трудова медицина на МПФ на Първия Московски държавен университет "и. М. Сеченов".

- В изгорелите газове на автомобили, бои и лакове съдържа отрова диоксин, който се екскретира от тялото на 8 години.

Той неутрализира фталатите от пластмаса много по – бързо-за един ден, но ние взаимодействаме с тях постоянно.

Шлаките и токсините са в храните – в магазините има изключително малко плодове и зеленчуци, отглеждани без химически торове. Добавете към това канцерогени и транс мазнини, които се образуват при пържене на храни, изкуствени хранителни добавки – и се оказва, че тази двойка (шлаки и токсини) е навсякъде.

Но не всичко е толкова страшно. Природата ни е предоставила собствена система за детоксикация, - казва диетолог,

MD Майкъл Ginsburg.

- Основният товар пада върху черния дроб-с помощта на различни ензими неутрализира токсините, които влизат в него с кръвта.

След това те се екскретират през бъбреците, червата, белите дробове и кожата.

Проблеми могат да възникнат само когато някой от органите не се справя с натоварването за почистване на тялото от токсини .

Най – лесният начин да разберете дали има проблем с почистването на тялото е да направите кръвен тест.

Ако покаже, че нещо не е наред с вас, трябва заедно с лекаря да начертаете план за действие.

Алергии, астма, хронични стомашно – чревни заболявания и дерматози трябва да бъдат предупредени-всичко това може да бъде причинено от прекомерно съдържание на токсини.

През последните 100 години човек е създал толкова много отрови и токсини, че започнаха да се появяват съмнения – може ли тялото ни да ги изчисти?

8 безвредни начини за подмладяване на тялото, които са от полза за всички:

Дори ако тестовете са нормални и тялото ви е напълно изчистено от токсини и токсини, можете и трябва да го подкрепите.

За това то само ще бъде благодарен!

Ограничете употребата на алкохолФокусирайте се върху съня

Пийте повече вода

Намалете приема на захар и полуфабрикати

Яжте храни, богати на антиоксиданти

Яжте храни с високо съдържание на прoбиотици

**Намалете приема на солБъдете активни.

Допълнения, необходими за практическото използване на нашите съвети:

*В момента са известни около 8000 вида антиоксиданти, които са богати на 3100 храни в света.

Научно доказано е, че антиоксидантите от естествени продукти са много по-ефективни, отколкото от обогатени и изкуствено синтезирани. Яжте повече зеленчуци и плодове, особено броколи, боровинки, домати, пийте зелен чай и леко изпечено кафе, добавете бобови кълнове, семена от чиа, авокадо към салатите. Те ще помогнат при пречистването на тялото от токсини .

** Пробиотици-хранителна основа за полезни млечнокисели бактерии, които обитават червата. От тях до голяма степен зависи работата на имунната система, която поддържа тялото в почистването на токсините и токсините.Пробиотиците се намират в много зеленчуци, плодове и зърнени храни. На ден се нуждаем от до 30 грама от тези полезни бактерии. Желателно е половината да се получи от пълнозърнести продукти – например ръжен хляб и люспи с трици, половината-от зеленчуци и плодове, например в аспержи, лук, праз, цикория. В тези четири зеленчука има много инулин-пребиотик, който подобрява чревната микрофлора. Правилното функциониране на червата е ключът към внимателното почистване на орнанизма от токсини и токсини.

Почистване на тялото от токсини – гаранция за здраве?

Привържениците на пълното почистване на тялото са сигурни: вредните вещества (шлаки и токсини) просто трябва да бъдат отстранени от тялото чрез глад, клизми и изплаквания.

Официалната медицина е срещу подобни екстремни методи – особено ако тези процедури се извършват у дома.

Лекарите са сигурни, че клизмите "измиват" заедно с шлаките от дебелото черво полезната микрофлора, която участва в окончателното разделяне на храната.

А популярната процедура хидроколонотерапия, когато в червата под налягане се подава топла вода, дори може да предизвика интоксикация, защото топлата вода бързо се абсорбира и пренася токсините от червата в кръвта.Всички тези процедури за почистване, убеден Михаил Гинзбург, е по–добре да се замени с достатъчен прием на течности (1,5-2,0 литра на ден), зеленчуци и плодове (най-малко 400 грама на ден, от които 2/3 в сурова форма).

В допълнение, да се направи почистване само на червата – неразумно, защото токсините "живеят" не само в тях, те се съдържат в кръвта и мастната тъкан.

С помощта на различни краткосрочни диети, особено ако човек получава по-малко от 1000 kcal на ден, е малко вероятно да "изчисти" тялото от токсини и токсини. По-скоро резултатът ще бъде точно обратното, тъй като повечето токсини се задържат в мастната тъкан. Когато човек започне рязко да губи тегло, от мастните клетки те влизат в кръвта, а органите за детоксикация трябва да работят усилено, като произвеждат "изхвърляне на отпадъци" и те могат да се провалят.

Ето защо не се препоръчва да "изхвърляте" повече от 1,5 кг на седмица, ако искате да отслабнете и да се отървете от вредните вещества без допълнително натоварване.

Всички процедури за почистване за полза на тялото е по-добре да се замени с достатъчен прием на течности, зеленчуци и плодове

5 възможни рискове от насилствено почистване на тялото

Според Националния център за допълнително и интегрирано здраве на САЩ някои видове детоксикация представляват опасност за здравето, тъй като насърчават хората:ограничете приема на храна, което води до недостиг на основни хранителни веществапийте големи количества сокове или чай, което може да доведе до опасен електролитен дисбаланспийте сокове селективно, предпочитайки напитки, съдържащи големи количества оксалати (соли на оксалова киселина), които могат да повишат риска от бъбречни проблемиизползвайте средства за детоксикация, съдържащи слабително, което може да доведе до тежка диария и дехидратацияпроверете за себе си – без съвет с лекари – различни диети, които влошават, например, диабет.

Прочистването на тялото от токсини  все още е възможно?

Почистване на тялото, представено под формата на детоксикация, днес предлагат много СПА курорти и клиники. Те се извършват под внимателно наблюдение на лекар след изчерпателен преглед. Минималният срок за получаване на резултата е 7 дни. Основата на всички програми е терапевтичното хранене. В очакване на борбата с шлаките и токсините се използват различни видове масажи, СПА процедури, баня. Дори за една седмица пациентите могат да загубят няколко килограма – излишната течност изчезва и тялото се отървава от токсините. Когато избирате програма за детоксикация, не забравяйте да обърнете внимание на продължителността на курса.

В идеалния случай това е 14-21 дни.

Но най – простият и очевиден начин да поддържате тялото си "чисто" - не го запушвайте, защото не е чисто там, където те се почистват, а там, където не се изхвърлят.

Правилното хранене е най-лесният начин да поддържате тялото чисто и по този начин да ни освободите от екстремни детоксикационни процедури, казва Татяна Пилат.

– Тя ви позволява да увеличите устойчивостта на организма, като го пречистите от токсичните и токсичните метаболитни продукти и поддържате собствените си компенсаторни сили. Яжте повече храни, богати на фибри, витамини, антиоксдантами, омега-3 – и, обратно, намалете консумацията на прости въглехидрати, транс мазнини от животински произход. Това е най-добрата почистваща диета, която е в полза на тялото.

В Чая са открити нови Вещества,които могат да навредят на здравето

Вашият перфектен подарък според зодията

Защо Господарите маркират хората с татуировки и какво е тяхното значение?

Тайната сила на Татуировките - Кръвна Магия

Влияят ли татуировките върху съдбата на човек ?

Страшната истина за Академия Чадър

Облеклото е скрито оръжие. Как модата ни влияе ?

Церн е Старгейт ?

ДНК- Квантов Био-Компютър и Манипулацията му чрез нанотехнологии

Контрол на Прираста чрез Войни

Мед или Захар : Какво да изберем ?

Психология на Цветовете в Облеклото

Домашна рецепта за Пречистване на Белите дробове - Доктор Неделя Щонова

Поръчай портрет по снимка от Художник с международни награди

Живот по Сценарий- Декодиране на съня

Тромбоза- 7 ранни симптоми,които не бива да се пропускат

15 снимки за ужасно начало на деня

Лекарят обясни как времето влияе върху нивото на кръвната захар