По данни на Световната Здравна Организация в света наднорменото тегло почти се е  утроило  за последните 40 години. Загубата на тегло може да бъде много трудно: хората се поддържат с различни диети, изпълняват тежки упражнения, отчитат калории . По-малко от това има определени привички, които повечето от нас практикуват ежедневно и които  пречат на нашите усилия да загубим излишните килограми. Ние отбелязахме 8 привички, които ни пречат.

1. Пропускате закуска

Съгласно проучванията, възрастните, които редовно ядат здрава закуска, с по-голяма вероятност: си набавят повече витамини и минерали, контролират своето тегло, контролират нивото на захар в кръвта и работят по-добре. От друга страна, само по себе си разбираме, че ако пропуснете закуската, по-скоро ще бъдете гладни по време на обяд и ще похапвате повече.

 

2. Не пиeте достатъчно вода

Питeйната вода помага да премахнете повече калории и способства за намаляване на теглото. В проучванията на жените с остаряването се наблюдава увеличаване на потреблението на течности върху техния организъм, а резултатите са показват, че използването на повече вода през деня води до загуба по-голямо количество килограми-2 кг годишно. Следователно в следващия път,когато се замислите какво да похапвате изберете чаша с питейна вода.

Осем Вредни Навици,Които Ни Пречат да Отслабнем

 

3. Вечеряте късно вечер

Изследванията потвърждават, че е по-добре да се избягват късното хранене, ако не искате да натрупате бързо няколко килограма. Ако хранта се не се използва през деня ​​,а се яде вечер , организмът, несъмнено, ще съхранява тези калории във вид на мазнини, а не ги разгражда. Старайте се да сте далеч от хладилника преди сън.

Осем Вредни Навици,Които Ни Пречат да Отслабнем

4. Икономисвате съня си

 Намаляването на съня може наистина да повлияе на вашето тегло. Когато сте уморени, изпускате упражнения и, по правило, избирате закуски с високо съдържание на и въглехидрати,повече кафе. Освен това, недостатъкът на сън може да замести обменните вещества. Старайте се да спите  не по-малко от 7 часа всеки ден.

Осем Вредни Навици,Които Ни Пречат да Отслабнем

 

5. Употребявайте обезмаслени продукти

Това може да се окаже парадоксално, но спазването на нискокалорична  диета в действителност може да допринесе за допълнително увеличаване на теглото. Извлечането на тази ингредиента от храната ни прави по-гладни и ни оставя да преяждаме. Освен това, изключването на мазнините от продуктите възпрепятствува усвояването на калцията и витамините А и D.

Осем Вредни Навици,Които Ни Пречат да Отслабнем

6. Разсейвате се по време на хранене

Ако се храните, опитайте да го направите, без да поглеждате любимите сериали и не прелиствате социалните мрежи. Изследователите говорят, че отвличането във времето на хранене ви заставя да похапвате повече. Междувременно, концентрирането на вниманието върху вашата  храна, ще ви позволи да се насладите на нея и по-добре да контролирате количеството, което поемате.

Осем Вредни Навици,Които Ни Пречат да Отслабнем

7. Прекалено употребяване на алкохола

  Следващият път, когато решите да си налеете чаша бира, помислете два пъти. Употребяването на тази напитка предизвиква избиване на излишната мазнина, а и  употребата на алкохол на всички видове увеличава телесната маса. Старайте се по-малко да употребявате алкохол, ако наистина се интересувате от своето здраве.

Осем Вредни Навици,Които Ни Пречат да Отслабнем

 

 

8. Седите на стол цял ден

Изследванията потвърждават, че съществува връзка между времето, проведено в седене и надебеляването. Ето защо се препоръчва да се опитате да се движите на всеки 60 или 90 минути. Устанавете се за себе си таймер, за да помните, кога да вмъкнете малко движение. Опитайте упражненията на стол или разходки, дори ако това е просто визита към колега, който работи на друг етаж. Добавете малко движение в своя ден!

Осем Вредни Навици,Които Ни Пречат да Отслабнем

Какво разкрива формата на веждите за вашата личност

Топ 5 Признака на Лош Вкус,от които да се отървете

Модерни прически за Къса Коса Многослоен Боб

Портрет по Снимка за Подарък

Как да прочистим организма?

Как можем да променим съдбата ?Какво да правим ако не ни върви?