Яна Голуб, гинеколог от първа категория в Медицински център Confidence, обяснява, че спането без бельо е на първо място възможност да се избегне прекомерното изпотяване и прекомерното триене, прищипване в интимната зона.

- Нощта е подходящо време за отпускане на цялото тяло, а и на интимната зона също. Навикът да спите без бельо може да бъде превенция на нарушения на микрофлората при жените.

Поради стегнато бельо се нарушава достъпът на кислород до интимната зона, може да се задържа влага поради изпотяване, което означава, че средата става благоприятна за развитие на гъбични заболявания.

Ето защо не носенето на бельо през нощта е полезно за жени, които често се обръщат към гинеколог поради бактериална вагиноза, млечница, а също и за тези, които редовно носят дантелено или синтетично бельо.Спането гол е по избор: можете да изберете риза от естествени материали или широка пижама, добавя докторът.

- Това, което определено не трябва да правите, е да спите в синтетично бельо, както и в дантела и прашки, поради което условно патогенната микрофлора на аналната област може да попадне върху вулвата.

Не забравяйте за млечните жлези: гръдният кош трябва да "почива" от сутиена. Ето защо, когато избирате нощница, трябва да се уверите, че няма кости, плътни чаши.

Какво препоръчва урологът?

Антон Главински, уролог-андролог в MedAvenue Center, припомня, че всяко облекло влияе на кръвообращението - бельото не е изключение. Ето защо е полезно мъжете да дават на тялото възможност да „почива“ от бельо през нощта.

- Първо, късите панталони имат ластик, който притиска долната част на корема.

Второ, бельото създава допълнителна бариера за циркулацията на въздуха в областта на гениталиите, а за качествен сън е важно тялото да не прегрява.

Няма резки движения в съня, няма риск от усукване на тестисите, няма напрежение на семенните струни - и няма смисъл да създавате допълнителни бариери за почивка.

Какви дрехи са подходящи за вашата фигура

Пръстите на ръцете с разкрития за живота ни

Психологически тест- Избери Ключ и Открий Своята Скрита Същност

Системата на реинкарнация или Колелото на Самсара

Как формата на вашето лице разкрива вашата личност