Стилистите наричат ​​ Холивудска Прическа един от ярките и ефектни стилове, които са толкова популярни сред уверените момичета и жени.Този стил е роден в Лос Анджелис през 30-те години на миналия век, но ние намираме отгласи от безумната му популярност дори в съвременните тенденции и образи. Холивудски прически носеха световните звезди на подиумите и на голямата сцена. Помислете по-нататък в статията за основните характеристики на подстригванията в Холивуд.


Характеристики на холивудските прически

Подстригванията в холивудски стил имат онези черти, които отличават бляскавия шик на петдесетте и ерата, наречена „Златната ера на Холивуд“:

  • симетрични къдрици,
  • ретро букли или отпуснати вълни;
  • кокетни форми и гладък стил - без небрежност и разрошено;
  • използване на лак като стилизиращо средство;
  • странична или право разделяне;
  • различни варианти на бретон, по-специално, удължени или наклонени;
  • къси прически или средна коса, по-рядко под раменете.

Стилистите могат да опишат холивудския стил с три думи: елегантен, привлекателен, изтънчен.


За кого са подходящи Холивудските Прически?

Стилистите препоръчват холивудски стил на високи и стройни млади дами - нежните и плавни форми на тези прически могат да подчертаят женствеността и чувството за стил. Те обаче са противопоказани при андрогенен тип.Холивудските прически са подходящи за собствениците на къса, средна коса, както и коса под раменете. Кокетният и елегантен стил обикновено отваря врата и раменете, привличайки вниманието към тези области. Такива прически се избират както от момичета, така и от по-възрастни дами.
Холивудските прически се вписват перфектно в романтичния или ретро стил, а също така са стилизирани за ежедневни и дори офис визии.

Общи препоръки

Основното нещо е да се запазят основните характеристики на подстригването:стилистите трябва да поддържат здрав и привлекателен външен вид на косата,краищата  трябва да са блестящи и здрави, без разцепени краища; специално внимание трябва да се обърне на измиване на косата, почистване на скалпа и изсушаване на косата -

  • стилизирането трябва да се прави само върху чиста коса;
  • при полагане трябва да създадете  обем в корените, използвайки правилната техника.
  • Важно е винаги да използвате средни до силни стилизиращи продукти, за да избегнете разхвърлян или небрежен външен вид.Харесвате ли тези прически? Споделете мнението си в коментарите.Ако статията ви е харесала, запазете я за себе си и споделете с приятелите си!


Японски Чай за Отслабване- Изгаря Калории докато Спиш

Портрет по Снимка за Подарък

Модерни Прически за Къса Коса Многослоен Пикси Боб

Тестът на Сонди ще разкрие тайните на вашето подсъзнание

15 правила в живота ,които винаги работят

Съвет от Дерматолога- Как се лекуват гъбичките по ноктите?