Когато създаваме стилна визия, често прибягваме до различни фризьорски техники. Не е тайна, че с тяхна помощ можете да постигнете различни визуални ефекти, да коригирате овала на лицето и да скриете недостатъците във фигурата и външния вид.Днес ще говорим за дълги бретони. На пръв поглед изглежда, че нищо не може да се каже за тях? Ще се изненадате обаче колко различни стилове можете да създадете, като промените посоката на бретона и формата му. Случва се на пръв поглед добре обмислено изображение да липсва малко подробности. Опитайте да промените малко бретона си. Ще се изненадате колко лесно и бързо е да поправите малки недостатъци.

Дългият бретон може да бъде допълнение към прическата или да бъде коренно различен от нея. Това се дължи на разнообразието от съвременни стилове, техники на подстригване и методи за стилизиране. Изберете подходящата за вас опция.


Дълъг асиметричен бретон

Асиметричният бретон може да бъде или наклонен, или полукръгъл, удължен от едната страна или разкъсан. Най-често асиметричните бретони са част от самата прическа. Тя се различава от по-голямата част от косата само по посока на къдриците.

Въпреки това, понякога асиметричният бретон може да се различава от избраната прическа. Това е основното му предимство пред останалите видове.При асиметричните прически такива бретони са просто незаменими. Тя ще допълни цялостната картина и ще направи образа завършен.


Дълъг вълнообразен бретон

Всяко момиче с права коса мечтае за луксозни къдрици. Но собствениците на къдрици, напротив, мечтаят за прави, гладки къдрици. Знаете ли, че можете да навиете бретона си, оставяйки по-голямата част от косата си права? Дългите вълнообразни бретони изглеждат много стилни и скъпи, когато са съчетани с права коса. Лека "студена вълна" - перфектно се вписва в празнична и небрежна визия. Перфектен за романтична среща или среща с приятели.

Излишно е да казвам, че вълнообразният бретон изглежда не по-зле на чупливата коса. От друга страна, големите къдрици изглеждат луксозно. За тържество със семейство или приятелски екип такава прическа ще ви бъде полезна. Тя ще подхожда както на млади момичета, така и на възрастни жени. Основното условие е облеклото, съответстващо на заобикалящата атмосфера.


Дълъг гъст бретон

Ако имате дебела коса, тогава бретонът трябва да е гъст. Ще бъде от полза да се допълни замислената визия. Тези бретони са по-подходящи за средна до дълга коса.За да придадете на външния вид романтичен стил, навийте краищата леко навън с маша и фиксирайте с лак за коса, придавайки на прическата лекота и игривост.При каскадна прическа можете да поставите бретона обратно или да ги разделите заедно с по-голямата част от косата. По този начин ще получите прическа без взрив без никакви усилия.


Дълги оскъдни бретончета

За разлика от плътната, при тънката коса, плътният бретон ще изглежда евтино и нелепо. Ако не можете да се похвалите с дебела коса, тогава редкият дълъг бретон е вашият вариант.Добавете обем, докато сушите със сешоар. В никакъв случай такъв бретон не трябва да "виси". Освен това се уверете, че косата ви винаги е чиста. Неизмитата коса с рядък бретон и тънка коса като цяло е неприемлива.С определен стайлинг такива бретончета могат да бъдат разделени на малки нишки, правейки своеобразни пера.


Дълъг наклонен бретон


Тази опция  ще изглежда страхотно с удължена прическа боб или пикси. Къс бретон от едната страна и силно удължен бретон от другата свидетелства за деликатния вкус на собственика му. Тя ще добави женственост и романтизъм към прическата и образа като цяло.Не само, обаче, за стилните коси бретон ще отговаря на гореспоменатите прически. Той изглежда прекрасно както на къса, така и на дълга коса. Наклонените нишки са чудесно допълнение към почти всеки тоалет и за всеки повод.Дори при супер къси прически дългите бретони, подстригани отстрани, изглеждат стилни и ярки и често подчертават прическата.Дълъг прав бретон

Правите бретони са класически вариант за прави и каскадни прически. Въпреки това, дългите прави бретон се нуждаят от допълнителен стил. В противен случай прекалено дългите кичури ще ви притесняват и няма да изглеждат добре поддържани.Добавете обем към правите бретони, поставете ги отстрани или ги завъртете малко. Такива бретони, при желание, могат да бъдат направени по-плътни или по-рядки, в зависимост от предвидената визия и стил.Ако определено сте решили, че имате нужда от дълъг кичур, но не можете да решите каква е неговата форма, не се колебайте да изберете прав. Тези бретончета са универсален вариант за всяка прическа и стил. Просто трябва да го сложите по подходящ начин.
Дълги разкъсани бретончета

Разкъсаният бретон изглежда страхотно както с прави прически, така и с разкъсани нишки. Например, разкъсано пикси със същия удължен бретон е стилен външен вид за модерни, уверени жени. Освен това такава прическа е подходяща както за млади момичета, така и за зрели жени.На средна до дълга коса разкъсаните дълги бретони се съчетават добре с подстригване на стълба. Тук жената абсолютно не се нуждае от допълнителен стайлинг. Разкъсаните прически имат предимство пред правите и каскадни прически, тъй като винаги изглеждат шикозни. Всички разкъсани стилове на кичурите се свеждат до обикновено сушене със сешоар. Колкото повече хаос има в такава прическа, толкова по-стилно изглежда.Дълги бретони, поставени отстрани

Може да има две възможности за дълги бретон отстрани. Наклонен бретон, скосен отстрани или дори дълъг, спретнато положен. И в двата случая лицето остава отворено, но част от челото е скрита от бретон.Тази опция е подходяща за момичета и жени, които искат леко да коригират формата на челото или скулите. Поради дължината си бретонът може да бъде положен отстрани или фиксиран в зоната на храма. за някои прически може да се премахне зад ухото - най-често домашният вариант.
Плетените бретони, имитиращи обръч за коса, изглеждат доста сладко. Кокетна плитка се плете от един в друг с постоянно преплитане на тънки нишки. Краят е фиксиран зад ухото под разпусната коса или вплетен в опашката.Дългите бретони се разделят на две страниЗа жени с кръгло и квадратно лице са подходящи дълги бретони, разделени на две части от централна част. Удължен или класически квадрат е идеален за това. Но момичетата, които искат визуално да променят формата на лицето си с подстригване, трябва да разделят бретона не в средата. Страничната раздяла ще отклони вниманието от несъвършени пропорции. Тази техника се използва най-често, когато искате да стесните лицето и да му придадете правилната овална форма.Както можете да видите, с помощта на дълги бретони можете да направите чудеса на преобразяването. Стилните жени владеят свободно тази техника.


Не се страхувайте да експериментирате с бретон. Една опция няма да работи, използвайте друга. Един и същи тип бретон може да бъде оформен по различни начини, в зависимост от избраната прическа и днешния стил. Ако е необходимо, той може да бъде скрит във висока опашка или вплетен в основната прическа.Какъв бретон имате? Напишете в коментарите коя версия на дългите бретончета предпочитате.Ако статията ви е харесала, запазете я за себе си и споделете с приятелите си!

Вашият Перфектен Подарък Според Зодията

Как да изсветлите Косата си Без Химическа Боя? Невероятен трик

Бананова Маска за Коса- Ето как да използвате този плод ,за да имате хидратирана и прекрасна коса

Портрет по Снимка за Подарък

Активиране на късметаНай-странните вежди в Интернет

Портрет по Снимка за Подарък

Разобличение в Инстаграм- Как красавиците изглеждат без филтри?

Съвети и начини за създаване правилния грим на Веждите

Тази напитка за отслабване се използва от много жени по света

Как да стегнем и уголемим бюста без операция