Каскадните прически са богати на своето разнообразие. С тяхна помощ можете да придадете обем на тънка коса, дебела коса - оригинална форма. Изглеждат особено впечатляващо на вълнообразна коса. Освен това къдриците могат да бъдат всякакви, както малки къдрици, така и големи вълни. За да изглежда каскадата особено добре, има няколко правила, които трябва да се спазват.

Къса къдрава коса каскада

  • Слаба, мързелива къдрава коса върви добре с каскадна прическа. На практика не се изисква стайлинг. Достатъчно е да изсушите къдриците със сешоар с помощта на четка-четка, като им придадете малко обем на корена.
  • Красавиците, чиято коса се формира от неравномерни къдрици, къдрави къдрици с различен диаметър, се възползват само от каскада. Тъй като почти всички направления са с различна дължина при прическите, неравномерните къдрици ще създадат допълнителен разкош на прическата. Трябва обаче да внимавате при избора на дължината на прическата си. Твърде късата коса може да превърне страхотната прическа в куп непокорни коси.
  • На собствениците на малки къдрици е строго забранено да подстригват късо косата си. Краищата на косата, които образуват къдрица, просто ще стърчат в различни посоки и никакво оформяне няма да ви спести.

Холивудски Прически

Каскадни прически за средна коса

  • Вълнообразната полу-дълга или средна дължина на косата е чудесна за каскадна прическа . Например, боб-каскада е подстригване с лек преход от най-голямата към най-малката дължина. Слабо навитите къдрици пасват идеално с минимална поддръжка.
  • За малки къдрици по-подходяща е каскадна прическа боб. По-дълга коса, леко достигаща до раменете, постепенно се издига до нивото на ухото. Поради структурата на къдрава коса, прическата се оказва доста текстурирана, поради което изисква по-внимателно оформяне. За да предотвратите прическата да изглежда разрошена, трябва да завъртите изпъкналите краища. За да направите това, трябва да нанесете малко мус или пяна върху косата си.
  • Асиметричните каскадни прически изглеждат страхотно на средна коса.
Вълнообразна каскада на дълга коса

Дългата коса е страхотна по различни начини да я оформите. В зависимост от случая можете да създадете шикозна буйна прическа или спретнати, скромни къдрици, които свободно падат от раменете. Каскаден преход от една дължина към друга само ще засили желания ефект.
Малки къдрици на дълга коса ще увиснат и ще се разтегнат малко под собственото си тегло. Каскаден преход ще позволи на прическата да запази формата си.Удължена Прическа Каскада след 40 години

Всички прически и стилизиране са добри по свой начин. Основното нещо е да не пренебрегвате съветите на стилистите и да използвате „правилните“ продукти за грижа за къдрава коса. Асортиментът от специални продукти за къдрици в съвременните магазини е поразителен с изобилието и разнообразието си.Каква идея за прическа ви хареса? Споделете в коментарите!Тест Целувка- Какво разкриват Устните ви за Вас?

Модерни Цветови Нюанси ,които ще ви откроят от тълпата

Нестандартен подарък- Поръчка на портрет по Снимка

Модерни палта

Корона- Световен Окултен Ритуал за Посвещение