Оформяне на вежди: кратко и ясно за основните моменти

Красотата е субективна концепция, но без значение какъв аспект от живота приемаме, от архитектурата и изкуството до технологичните решения, всичко изглежда хармонично, при условие че се обръща внимание на всеки елемент. Това става особено забележимо, когато говорим за образа на красивите дами, където всеки детайл има значение: цветът на червилото ще разкаже за настроението на притежателката му, а ароматът на парфюма ще подскаже нейния темперамент и ще сложи последната точка в създадения образ. Но първото нещо, с което дамите започват да оформят образа си, е лицето.


Разбира се, както във всичко друго и при веждите, има щастливи собственици на изящни форми и правилни размери. За тези, които природата е наградила с други богатства, салоните предлагат оформяне на веждите. Подобна услуга сега е доста търсена, както се вижда най-малко от челните ленти, растящи като гъби след дъжд. Преди да се запишете за каквото и да било, нека разберем кой трябва да посети такъв салон и какво могат да ви предложат.

Няколко думи за самата процедура

Корекция на вежди означава промяна на формата, дължината и ширината им в съответствие с типа на лицето. Задачата на художника майстор на вежди- микроблейдинг е да направи двете вежди симетрични и да подчертае изразителността и уникалността на лицето на клиента.Как да намерим вашата форма?

Ако няма възможност да посетите салона и в собствената ви козметична чанта има пинсети, ето няколко препоръки, които трябва да следвате:

  • Популярните сводести вежди са идеални за почти всяка форма на лицето, но изскубването на грациозен завой може да стане трудно за начинаещи;
    ръбът на къщата ще украси момичета с кръгло лице, но почивката в центъра трябва да бъде гладка, височината в този случай не е решаваща;

  • форма с повдигнат връх без огъване е идеална за тези, чието лице е близо до овална или правоъгълна форма;

  • така наречените прави вежди, които нямат пречупване, ще изглеждат добре на лице с квадратна форма. Тази опция ще може да коригира нюансите на удължено лице; в други случаи можете да постигнете само нюанс на намръщено лице или недоволство.

Какви са начините?

Пинсети. Това е най-често срещаният вариант, към който нашите баби все още прибягват. Основното предимство тук е достъпността; инструментът може да бъде закупен както в специализиран магазин, така и в прохода на метрото. Този метод е доста болезнен (особено от навик) и въпреки че отнема малко време, ще трябва да прибегнете до него отново не по-късно от седмица.

Восък. По-добре е да се запишете за такава процедура за моделиране на вежди. Същността на метода е, че върху определена област се нанася материал, отгоре се нанася малка кърпа и след известно време се отстранява с рязко движение. Всичко преминава достатъчно бързо, нивото на болка зависи от индивидуалната чувствителност. Трудността тук е, че ако неправилно нанесете състава, тогава можете да извадите желаната област на ве